Tuingoed Bonatèr

Tuingoed Bonatèr

Tuingoed Bonatèr

Welkom op onze  jonge, biologische tuinderij!

TuinGoed Bonatèr is een jonge, biologische tuinderij in het Westfriese dorp Venhuizen, vlakbij de IJsselmeerdijk. Een tuin van drie hectare grond met opkweek van smaakvolle groenten, fruit en kruiden. Door volledig bewust om te gaan met aarde, natuur en kosmos, krijgen de producten een bijzondere smaak, zoals de natuur het bedoeld heeft.

De TuinGoedwinkel

Wij verkopen in onze TuinGoedwinkel een breed, seizoensgebonden assortiment aan de lekkerste groenten, fruit en kruiden. Particulieren kunnen een Proefpakket op maat bestellen, gevuld met Hollandse seizoensgroenten en rijp fruit, handmatig geoogst en – voor zover mogelijk – diezelfde dag verpakt en bezorgd. Horeca kan ook bij ons terecht, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Tuingoed Bonatèr

Be(leven) op de tuin

TuinGoed Bonatèr is een tuin in ontwikkeling, stap voor stap werken wij aan het realiseren van onze ideeën. Kom meewerken als vrijwilliger, pluk je eigen boeket in de bloemenpluktuin of volg de Workshop Biologisch-Dynamisch tuinieren. Bekijk hier alle mogelijkheden om onze tuin de beleven!

De camping

Sinds 2012 hebben we een mini-camping, deze is geopend van april t/m oktober. De camping is een plek mensen het naar hun zin hebben; een tuin om van te genieten, om te beleven, om te ervaren. Waar groenten, fruit, kruiden en bloemen worden verbouwd en kippen, schapen, katten, honden en twee paarden rondlopen. We hebben ruime plekken voor tent of caravan met een nieuw sanitair gebouw.

Nieuws & achtergrond

  • Waar zijn we momenteel aan het werk in de tuin? Lees meer bij Nieuws & achtergrond over de groentetuin, de fruittuin, de bloemenpluktuin, onze dieren en de natuur in de omgeving.
  • Sinds het voorjaar van 2006 is TuinGoed Bonatèr officieel EKO gecertificeerd met Skal nummer 022187 en in omschakeling naar Demeter-keurmerk volgens biologisch-dynamische principes. Lees meer over de stand van zaken.
  • Mensen hebben geen tijd, geen zin, geen aandacht. Wat is er aan de hand en waar staan wij als mens, als individu? Waar is ons contact met de aarde, met de medemens, met onszelf? Lees meer over onze achtergrond en beweegredenen.

Activiteiten

3 maart 2016
Opening TuinGoedwinkel

19 maart 2016
Workshop

Bekijk alle activiteiten

Plattegrond Camping

cz x x zx x`c,c,l[s,[
scl[s,cs,cs[c,['

Kavel1

Tuingoed Bonatèr

kavel met steroom 100m2
dichtbij sanitair en veel muggen